Flock Druk

Bij het bedrukken van kleding door flock druk wordt gebruik gemaakt van een folie. Uit dit fluweelachtige folie wordt uw ontwerp of tekst gesneden om deze vervolgens met een hittepers op het textiel te drukken. Flock drukken valt meer op doordat de stof ‘uit het textiel’ springt.

Kleding bedrukken

Voor het bedrukken van kleding is flock printen erg geschikt. Niet alleen stevige stoffen maar ook minder stevige of zelfs elastische kleding kan bedrukt worden met toepassing van deze techniek. Over het algemeen wordt er echter gekozen voor steviger stof zoals katoen omdat de kleding anders stijver kan aanvoelen. Magic Print kan u, op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeur, vrijblijvend informeren of flock drukken geschikt is voor uw opdracht.

Waar moet u op letten bij flock print bedrukken

Als u kiest voor flock print zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo mag het ontwerp bijvoorbeeld geen dunne lijnen bevatten om te voorkomen dat het vilt zal scheuren. Per ontwerp kunt u slechts twee kleuren gebruiken. Uw bedrukking vormt een extra laag op het textiel, dit kan zowel een voordeel (warmere kleding) als een nadeel (slechte ventilatie) zijn. Voor het wassen geldt een maximumtemperatuur van 60 graden. Gebruik van wasdrogers wordt afgeraden.

Extra voordeel

Wij hebben voor onze klanten een breed aanbod van artikelen die we voor u kunnen bedrukken. Door gebruik te maken van de artikelen uit onze catalogus profiteert u van een extra lage prijs en ontvangt u de best mogelijke kwaliteit. Alle producten die door ons aangeboden worden zijn speciaal voor bedrukkingen gemaakt. U bent dus gegarandeerd van de beste resultaten.

Voordelen van flock print bedrukking

  ontwerp springt meer naar voren

  geschikt voor zeer fijne ontwerpen (al vanaf 1,5 cm)

  Kleinere aantallen mogelijk

  geen film of zeefkosten